Magunkról

A program bemutatása

A VACSATC (Vaccine Safety - Attitudes, Training and Communication, azaz Oltásbiztonság - Álláspontok, Képzés és Kommunikáció) projekt célja, hogy a biztonságos immunizáció témakörben minél több információt tegyen közzé a szakma és a lakosság részére, magyar nyelven.

 

A szerkesztőbizottság

 Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) vezetője:

Dr. Müller Cecília    mb. országos tisztifőorvos

 

Szerkesztőbizottság:

Az NNK részéről:

Brachmann Krisztina, fötanácsos (NNK Immunbiológiai Készítmények Minőségellenőrzése)
Dr. Pauliny Zsuzsanna, fosztályvezető főorvos ( NNK Immunbiológiai Készítmények Minőségellenőrzése)
 

Felkért szakértők:

Dr. Jelenik Zsuzsanna, infektológus főorvos
Dr. Kulcsár Andrea, infektológus főorvos, klinikai védőoltási szaktanácsadó (DPCK)

Dr. Mészner Zsófia, módszertani igazgató, klinikai védőoltási szaktanácsadó ( Heim Pál Gyermekgyógyászati Intézet)
Prof. Dr Tímár László, immunológus, infektológus (SOTE)

 

 

A szerkesztőbizottság tagjai a fertőző betegségek, a járványtan, a védőoltások, illetve az oltóanyag-ellenőrzés területén dolgozó szakemberek. A honlapon elérhető tartalmat folyamatosan bővítjük, javarészt a szerkesztőbizottság egyes tagjai, illetve az NNK egyéb szakemberei által jegyzett szakmai anyagokkal-tájékoztatókkal, de beküldött szakmai anyagok publikálására is lehetőséget adunk . Az anyagok szakmai bírálatát az adott témában kompetens szerkesztőbizottsági tagok végzik, illetve minden tartalom az NNK vezetőjének és a szerkesztőbizottság elnökének a jóváhagyásával kerül publikálásra. Az aktuális információkat elérhetőségük idején közöljük, a lakossági, illetve szakmai tájékoztatókat érintő esetleges változásokat havi rendszerességgel frissítjük, míg a honlap összes anyaga félévente általános áttekintésre kerül.

 

Jogi nyilatkozat

Tulajdonjog
A honlap tulajdonosa a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

Szerzői jogi kérdések
Az itt levő információk kizárólag az NNK tulajdonát képezik. Amennyiben mások és más helyen szeretnék felhasználni az oldalon levő információkat, előtte engedélyt kell kérni a Nemzeti Népegészsségügyi Központtól, valamint a VACSATC Magyarország programot mint adatgazdát fel kell tüntetni. 

Az itt publikált szakmai anyagok a teljesség és a pontosság maximális igényével, de nem a teljesség és a pontosság garanciájával készülnek. A honlapon található adatok felhasználásából eredő esetleges károkért, illetve a honlapon a látogató tájékoztatására közölt egyéb weboldalak (lásd pl.: Hasznos kapcsolatok, Bakteriális oltóanyagok, Virális oltóanyagok) tartalmáért az NNK, illetve a szerkesztőbizottság tagjai felelősséget nem vállalnak.

Adatvédelmi kérdések
A honlap használata során esetlegesen a felhasználóktól elkért adatok az adatvédelmi törvényben megfogalmazottak szerint kerülnek felhasználásra. Harmadik fél részére nem szolgáltatjuk ki azokat.

 

Finanszírozás, támogatás

A honlap létrehozásást az Európai Unió "Közösségi cselekvési program a népegészségügy terén (2003-2008)" keretében finanszírozott VACSATC projektje (támogatási szerződés száma: 2005212) és az Orszáhos Epidemiológiai Központ ( mely intézet az NNK jogelődje) támogatta.

A szerkesztőbizottság tagjai részben az NNK alkalmazásában állnak, és hazai vagy külföldi vakcinákat gyártó és/vagy forgalmazó cégektől függetlenek. A szakmai munkához, a tájékoztató anyagok létrehozásához kizárólag az NNK biztosítja az anyagi keretet, infrastruktúrát és adminisztratív szolgáltatásokat.

 

Utolsó frissítés dátuma: 2019. február 25.