Magunkról

A program bemutatása

A VACSATC (Vaccine Safety - Attitudes, Training and Communication, azaz Oltásbiztonság - Álláspontok, Képzés és Kommunikáció) projekt célja, hogy a biztonságos immunizáció témakörben minél több információt tegyen közzé a szakma és a lakosság részére, magyar nyelven.

 

A szerkesztőbizottság

Az Országos Közegészségügyi Intézet (OKI) vezetője:
Dr. Surján Orsolya ,  főigazgató főorvos

VACSATC Magyarország projekt vezetője:
Dr. Bartha Kálmán, biológus főtanácsos (OKI Immunbiológiai Készítmények Minőségellenőrzése)

Szerkesztőbizottság:

Az OKI részéről:

Brachmann Krisztina, fötanácsos (OKI Immunbiológiai Készítmények Minőségellenőrzése)
Dr. Hidi Zsuzsanna, orvos (OKI Nemzetközi Utazás-egészségügyi -és Oltóközpont)
Dr. Jankovics István főorvos, virológus (OKI Légúti Vírus Osztály)
Dr. Pauliny Zsuzsanna, főosztályvezető főorvos ( OKI Immunbiológiai Készítmények Minőségellenőrzése)
 

Felkért szakértők:

Dr. Jelenik Zsuzsanna, infektológus főorvos (OKI Nemzetközi Utazás-egészégügyi- és Oltóközpont)
Dr. Kulcsár Andrea, infektológus főorvos, klinikai védőoltási szaktanácsadó (ESZSZK)

Dr. Mészner Zsófia, osztályvezető főorvos, klinikai védőoltási szaktanácsadó ( EMMI)
Prof. Dr Tímár László, immunológus, infektológus (SOTE)

 

EMMI kapcsolattartó:

Dr. Farkas Zsolt, gyógyszerész, közegészségügyi- járványügyi felügyelő (EMMI Járványügyi Osztály)
 

 

A szerkesztőbizottság tagjai a fertőző betegségek, a járványtan, a védőoltások, illetve az oltóanyag-ellenőrzés területén dolgozó szakemberek. A honlapon elérhető tartalmat folyamatosan bővítjük, javarészt a szerkesztőbizottság egyes tagjai, illetve az OKI egyéb szakemberei által jegyzett szakmai anyagokkal-tájékoztatókkal, de beküldött szakmai anyagok publikálására is lehetőséget adunk . Az anyagok szakmai bírálatát az adott témában kompetens szerkesztőbizottsági tagok végzik, illetve minden tartalom az OKI vezetőjének és a szerkesztőbizottság elnökének a jóváhagyásával kerül publikálásra. Az aktuális információkat elérhetőségük idején közöljük, a lakossági, illetve szakmai tájékoztatókat érintő esetleges változásokat havi rendszerességgel frissítjük, míg a honlap összes anyaga félévente általános áttekintésre kerül.

 

 

Jogi nyilatkozat

Tulajdonjog
A honlap tulajdonosa az Országos Közegészségügyi Intézet (OKI).

Szerzői jogi kérdések
Az itt levő információk kizárólag az OKI tulajdonát képezik. Amennyiben mások és más helyen szeretnék felhasználni az oldalon levő információkat, előtte engedélyt kell kérni, és az Országos Közegészségügyi Intézettől, valamint a VACSATC Magyarország programot mint adatgazdát fel kell tüntetni. 

Az itt publikált szakmai anyagok a teljesség és a pontosság maximális igényével, de nem a teljesség és a pontosság garanciájával készülnek. A honlapon található adatok felhasználásából eredő esetleges károkért, illetve a honlapon a látogató tájékoztatására közölt egyéb weboldalak (lásd pl.: Hasznos kapcsolatok, Bakteriális oltóanyagok, Virális oltóanyagok) tartalmáért az OKI, illetve a szerkesztőbizottság tagjai felelősséget nem vállalnak.

Adatvédelmi kérdések
A honlap használata során esetlegesen a felhasználóktól elkért adatok az adatvédelmi törvényben megfogalmazottak szerint kerülnek felhasználásra. Harmadik fél részére nem szolgáltatjuk ki azokat.

 

Finanszírozás, támogatás

A honlap létrehozásást az Európai Unió "Közösségi cselekvési program a népegészségügy terén (2003-2008)" keretében finanszírozott VACSATC projektje (támogatási szerződés száma: 2005212) és az Orszáhos Epidemiológiai Központ ( mely intézet az OKI jogelődje) támogatta.

A szerkesztőbizottság tagjai részben az OKI alkalmazásában állnak, és hazai vagy külföldi vakcinákat gyártó és/vagy forgalmazó cégektől függetlenek. A szakmai munkához, a tájékoztató anyagok létrehozásához kizárólag az OKI biztosítja az anyagi keretet, infrastruktúrát és adminisztratív szolgáltatásokat.

 

Utolsó frissítés dátuma: 2018. április 04.